Kurum Adı : Ahmet Emin Yalman İlkokulu
WEB Adresi : http://ahmeteminyalmanilkokulu.meb.k12.tr
Adres : Yahya Kahya Mahallesi. Bahriye Cad. No44 Kasımpaşa/ Beyoğlu

VİZYON
Okulumuzun Vizyonu Ulusal ve evrensel değerlerin farkında olup, değişime ve gelişime açık; Atatürk ilkelerine bağlı; laik ve demokratik toplum düzenini benimseyen; kendine güvenli; çevresine saygılı; yaratıcı ve farklı düşünebilen, özgür, hoşgörülü, katılımcı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek, Bilginin yanında uygar davranışın önemini bilen bir gelecek nesil yaratmak, sevgi ve saygının; güven ve huzur sağlandığı, mutlu ve gurur duyacağımız başarılı bir okul olmak hedefimizdir

MİSYON
•Öğrencilerimizin; kendine güvenen, ideallerini gerçekleştirmeye istekli,toplum içinde başkalarının hak ve özgürlüklerine saygı duyan birey olmalarını sağlamak, •Her çocuğun içindeki yaratıcı, çok yönlü, haklarını koruyabilen,güven, hoşgörü ve sevginin hakim olduğu bir ortam yaratmak, •Eğitim – Öğretim etkinliklerinde, çağdaş teknolojinin getirdiği tüm olanakların kullanıldığı bir ortamı öğrencilerimizin hizmetine sunmak, •Okulumuzu; öğrencileri, öğretmenleri ve velileri ile çevrede örnek gösterebilecek ve gurur duyacak bir kurum haline getirmek, •Öğrencilerimizin istek ve ihtiyaçlarını en kısa sürede gidererek, onları başarıya götüren yolda motive edip, umut ve güveni aşılayarak hedeflerine emin adımlarla gitmelerini sağlamak, •Çocuklarımıza mutlu ve başarılı bireyler olma isteğini ve yeteneğini kazandırmak İÇİN VARIZ.

Öğretmen Sayısı : 41
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 808
Öğretim Şekli : İkili
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 12.50 - 17.50
Derslik Sayısı : 19 Atölye-İşlik Sayısı : 1
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (8 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 0